Toms Kite Building Site

bouw je eigen trick kite


Handles

Deze handvaten dienen om de vliegerlijnen in de handen te kunnen houden. Afhankelijk van de windsnelheid en gewenste houding bestaan handles hoofdzakelijk in drie verschillende uitvoeringen:


1. Standaard handles - basics straps:
Deze handvaten bestaan uit een smalle band nylon dat samen wordt geplooid en aan de bovenkant wordt vastgenaaid. Bovenaan is een touw voorzien met een knoop waaraan je de vliegerlijnen met een kattenklauw kunt bevestigen.


2. Handles met pols fitting - Nils straps:
Deze handvaten zijn een uitvinding van Nils Delacourt. In tegenstelling tot de gewone standaard handles wordt de opening verkleint waardoor je net je polsen kunt doorsteken. Deze handles hebben als voordelen dat ze voor een stevige grip zorgen en dat ze tijdens het vliegeren niet van je handen kunnen vallen.


3. Indoor of low wind handles:
Worden ook finger straps genoemd omdat de handvaten uit twee openingen bestaan waarin je je wijs- en middelvinger steekt. Sommige piloten opteren echter voor de ringvinger en pink. Deze handles zijn heel kort om te voorkomen dat de touwen door het gewicht van de handles zou doorhangen.


4. Combinatie handles:
Andre Van Den Brink had het idee om er een combinatie van te maken, zo krijg je alle voordelen in één combinatie. Deze zijn precies op maat te maken. Zo kan je op het vliegerveld kiezen tussen pols fitting en finger straps naar believen zonder van handles te moeten wisselen. Geniaal!

MAAK JE HANDLES ZELF:

Wie een beetje handig is maakt zijn handles natuurlijk zelf. Het grote voordeel hierbij is dat deze volgens de grootte van je eigen handen gemaakt kunnen worden. Klik op de tweede menu opties voor de uitleg over de werkmethode.

materiaal:
- Nylonband van 25 mm breed (zoals aan sporttassen). Je vindt die terug in alle grote naaiwinkels en zijn behoorlijk goedkoop.
- Een naaimachine.
Sterk garen 100% polyester zoals we gebruikt hebben voor het maken van de kite.
- Dik touw waaraan we de betoming kunnen bevestigen.
- Een grote stopnaald zonder scherpe punt (die heb je al gebruikt bij het plaatsen van de leech line)