Toms Kite Building Site

bouw je eigen trick kite

De kite bouwen

The Sail

Het bouwen van de kite kunnen we in vier grote hoofdstukken onderscheiden. We starten met het maken van het zeil. In 20 stappen wordt één van de methodes duidelijk uitgelegd hoe je het zeil van de kite kan maken. Later, als je meer ervaring krijgt in het zelf bouwen zal je wel je eigen methodiek ontwikkelen.


The Frame

Als volgt komt de structuur van de kite aan bod. Daarin wordt uitgelegd hoe je de stokken moet zagen en hoe je deze met de nodige fittings in de kite bevestigd.

Bridle

De derde stap is deze waarin wordt uitgelegd hoe je best de betoming aan de kite bevestigd. In dit hoofdstuk zullen we speciaal aandacht besteden aan de soorten knopen die je in de meest begunstigde situaties kan gebruiken.

Weight

Tenslotte moeten we ook nog iets vertellen over het gewicht dat in de kite wordt geplaatst om de kite tijdens het tricken te laten balanceren.Je kunt elk van deze hoofdstukken bezichtigen door op de bijbehorende foto te klikken. Op elke webpagina vind je bovenaan een link terug om tussen de hoofdstukken te zappen.


Succes bij het bouwen,

Tom and Hugo