Toms Kite Building Site

bouw je eigen trick kite


Het Bouwplan Le Quartz


De mallen als PDF in A0 formaat


Het bouwplan als PDF in A0 formaat


Het bouwplan als PDF


Het bouwplan als DXF


De Bestellijst

klik op de afbeelding hierboven om te downloaden wat je hebben wil.

Het bouwplan - Le Quartz


Als beginnend kitebouwer raad ik je het plan aan van "Le Quartz" ontworpen door Christian Derefat. Christian is een van de beste Belgische piloten (4 keer Belgisch kampioen!) en hij heeft verschillende bekende trick kites ontworpen: "Le Virus", "Le Karma", "Le neutron", "L'Organic", "Le Vortex", certainly the "Le Diablis" welke door R-Sky op de markt gebracht werd en de laatste: Le Monster. We zijn Christian erg dankbaar dat we zijn ontwerp mogen gebruiken in deze cursus en website.

De bouwplannen van Christian Derefat zijn in tegenstelling tot veel andere plannen die je op het web terugvindt heel betrouwbaar. Je kunt het plan in drie verschillende versies downloaden. Op deze website vind je enkel de eenvoudige versie van "Le Quartz" terug. De andere versies vind je gemakkelijk terug onder http://users.skynet.be/cerfvolanttrick/jeu de cadre.htm.

De colorizer:
kun je gebruiken om de kleuren van je eigen kite uit te kiezen.

Het plan:
is op deze site in de vorm van PDF- bestand en in de vorm van een DXF bestand af te halen. Bij het openen van het PDF-bestand vind je een lay-out van het plan terug en een Lay-out van de mallen.

De bestellijst:
hier vind je een lijst met alle nodige onderdelen om één kite te bouwen.