Toms Kite Building Site

bouw je eigen trick kite

Sewing machine

Beste kiteliefhebber,

Dit is “DE” site voor degene die zelf hun eigen trickkite willen bouwen.

De laatste jaren heeft de trickkite een grote opmars gemaakt. Deze speciale tweelijner laat ons toe om de vlieger op een drie dimensionaal vlak te laten bewegen.

In tegenstelling tot de queeste die ik vroeger onderging om alle onderdelen van een kite terug te vinden zijn er dankzij het internet verschillende betrouwbare online-shops beschikbaar, waar je het nodige materiaal kunt aankopen om je eigen trickkite te maken. Je kunt er ook heel wat informatie terugvinden om het tricken aan te leren, zoals op de pagina van Tricks Party..

Helaas bestond er nog geen site waar stapsgewijs werd uitgelegd, hoe je een eigen trickkite kunt bouwen. Deze tijd is echter voorbij. Met deze site willen we u de kans geven om stap voor stap, eigenhandig een trickkite te bouwen.

Na jaren experimenteren hebben we een soort van stappenplan opgebouwd dat we graag willen doorgeven. Aangezien het ontwerpen van een trickkite heel moeilijk is, stellen we voor om te starten met een bestaand en betrouwbaar plan, dat op deze site terug te vinden is. Deze kite is de "Le Quartz" en was ontworpen door viervoudig Belgisch kampioen: Christian Derefat.

Kostprijs:

Net als sommige hobby’s kost een trickkite veel geld. Ook de onderdelen kosten eerlijk gezegd een aardig centje. Maar wees eerlijk, het gaat hier niet over de kostprijs maar over de kans om met een eigen creatie te kunnen vliegeren. Het doet er niet toe of je 7 jaar of 77 jaar bent. Niets is leuker dan vliegeren met een kite die je zelf hebt gemaakt. Voor 120,00 € kun je je eigen kite maken terwijl een kite in dit genre al vlug het dubbele kost. Deze kite heeft dan ook een veel grotere waarde dan de speeltjes die je in de winkels aan het strand kan kopen. Vliegeren met een eigen kite geeft je dus met andere woorden een intens goed gevoel.

We wensen je alvast veel succes bij het bouwen van je eigen kite,


Hugo and Tom


Bonus:

Bij het bouwen van een kite is het niet altijd praktisch om een computer/laptop/tablet/smartphone bij de hand te houden. Een uitgeprinte versie van de werkwijze kan zeer handig zijn. Dus hebben die ook maar gemaakt ;-)

Downloaden kan hier: de PDF

Als je die laat printen in boekformaat (A4, met spiraal) dan kost je dat ongeveer €26.22, verzenden inbegrepen. Zelf heb ik dat laten uitprinten bij StudentendrukwerkWAARSCHUWING: KITE BOUWEN KAN LEIDEN TOT VERSLAVING!

Om je een idee te geven hoe dat bouwen van een kite er aan toe gaat hebben we hieronder een video van iemand die op het internet "Sugarbaker" genoemd wil worden. Hij bouwt hier een 'Sixth Sense" kite. Dat is een recenter 'open bron' ontwerp.